» Nyckeln till "den perfekta solbrännan"..

Det jag själv har som mål varje sommar är att bli brun och bara steka på massa stränder, men det har aldrig lyckats. Men det kan ju vara på sättet hur jag som person är, eller kanske jag har glömt någon sak? Jag har tagit reda på några saker som är bra att veta om man nu vill ha "den perfekta solbrännan"=)!

Steg 1
Börja det hela med att få bort all gammal hud, genom en peeling. Skrubba kroppen en gång i veckan för att hålla huden igång. Dessutom får du behålla längre om du gör dig av med döda hudceller.

Steg 2
Sola i skuggan i början, det är inte många som vet att 50% av solensstrålar når dig fast att du sitter under ett parasoll. Och kom ihåg att även här behövs det solskydd!
Sen gäller det att du smörjer in dig ordentligen, är många som snålar med sin solkräm.

Steg 3
Att lapa sol är någon som aldrig rekommenderas, nyckeln till att undvika den glödande röda brännan är att börja lugnt. Börja med att sola 30 min om dagen i några dagar.

Steg 4
Nu är det dags att dubbla tiden i solen! Nu kan du ligga och njuta i 60 min, men det bästa är om du delar upp det, 30 min på förmiddagen och 30 min på eftermiddagen. Undvik dock att sola mellan elva och två, det är då solen står som högst och är som starkast.

Steg 5
Nu har du byggt upp en grundfärg och det är nu du kan börja sola lite mer, ungefär 2 timmar per dag. När du blir brunare och dina pigment kommer fram får du ett bättre naturligt skydd, du tål solen bättre. Det är därför det är viktigt att skynda sakta! Din solbränna är dock inte tillräckligt skydd i sig, så fortsätt med solskydd. Kom ihåg att smörja in dig varannan timme, även om produkten sägs vara vattenfast.


LINDEROTH
05 April, 2009 - 18:44 / BLOGG: http://dlinderoth.blogg.se/

haha, nej det har du nog fått om bakfoten:P

malin
05 April, 2009 - 18:44 / BLOGG: http://candiies.blogg.se/

bra tips :)

Lina E
07 April, 2009 - 18:44

Hej Malin!

Va kul att du börjat blogga, roligt att läsa.

Du är duktig på att skriva! =)

Kram

malin
07 April, 2009 - 18:44 / BLOGG: http://nanox.blogg.se/

Vad roligt att höra!=)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo